Omgeving

Omgeving van de Oosterling

Naast veel natuurschoon zijn er ook diverse culinaire en recreatieve voorzieningen in de directe omgeving, zoals restaurant Eten en Drinken en zwembad De Rotonde. Onder het kopje ’Geniet van onze streek’ kunt u meer informatie over deze en andere voorzieningen vinden. 

Via de nabij gelegen snelwegen zijn grote steden als Utrecht, Gorinchem en ‘s-Hertogenbosch binnen zo’n 30 autominuten bereikbaar. Deze grote steden zijn ook gemakkelijk bereikbaar via het spoor, want station Geldermalsen ligt op 10 minuten loopafstand ligt op een kruispunt van (spoor)wegen van noord naar zuid en oost naar west.

Ligging van de Oosterling

De Oosterling is centraal gelegen midden in het fraaie Betuwse Lingelandschap. Dit gebied wordt gekenmerkt door de vele uiterwaarden, de dijken, de oeverwallen en de kommen. De Linge vormt de ruggengraat van het landschap. De Linge is een smalle rivier met voor een deel natuurlijke oevers (grienden, hakhoutbossen en moerasbossen).  De dijken zijn gelegen op de zogenaamde oeverwallen. Op deze oeverwallen is een kleinschalig landschap aanwezig. Er is sprake van vele kleine plekjes bebouwing en boomgaarden, met daartussen open ruimtes. Beeldbepalend zijn ook de vele unieke dorpsgezichten. De kommen hebben een meer open en grootschalige structuur. Het landschap kenmerkt zich vooral door groene open weilanden.